DECALEG

1                    FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ VIA ONLINE: ASSEMBLEES, VOTACIONS I TOTS ELS SERVEIS.

-         El col·legi ha de ser la veu dels col·legiats. Heu de participar en la seua organització i funcionament Perquè és el propi col·lectiu.
-         ha d'estar en l'avantguarda de la societat, tecnològicament avançat, amb exemplar OBERTURA i TRANSPARÈNCIA en temps real: visats, cursos, evolució sobre canvis de normatives i lleis, consulta de documents, llibres, vídeos, comptabilitat,…
-         Cal optimitzar els recursos informàtics per a augmentar l'eficàcia de la interacció col·legi-col·legiat i abaratir costos (implantació progressiva de software lliure).



2                    RENOVACIÓ DEL MODEL COL·LEGIAL.. MÍNIMS COSTOS, MÀXIMA EFICÀCIA. 1 COL·LEGI, NO 4.

-         Cal reduir les infraestructures i evitar qualsevol duplicitat d'organismes , en un model resultant del marc legal vigent i el nou paradigma professional.
-         Necessitem un gestor econòmic que reduïsca els gastos i augmente els servicis i la seua eficàcia, amb rendiment de comptes a balanç i resultat.
-         No més perpetuïtat de càrrecs ni manipulació davant de la falta de participació.
-         Un ÚNIC COL·LEGI EN COMPTE DE QUATRE, però NO necessàriament centralitzat a València, sinó basat en una plataforma digital participada per TOTS.
-         POTENCIAR les DEMARCACIONS com a fòrums TERRITORIALS autosuficients econòmicament, independents dels ingressos per visat, compartint recursos telemàtics comuns i amb veu pròpia en el govern. Les seus físiques no són imprescindibles i, en tot cas, dependran de la seua pròpia viabilitat econòmica.

3                    MODEL DE SERVICIS PER ADDICIÓ, INDEPENDENTS DEL VISAT.

-         CARTERA DE SERVICIS independents, que cada col·legiat podrà contractar en funció de la seua NECESSITAT: situació, activitat e interessos, amb un cost adaptat i assumible.
-         El visat passará a ser un servici més, amb un preu proporcional i just, i el pressupost col·legial deixarà de dependre únicament d'este.
-         Implementació d'una XARXA d'arquitectes telemàtica per al visat, amb un sistema obert i rotatiu que garantiria la màxima eficiència en el temps a cost mínim.

4                    BUSCAR NOVES FONTS D'INGRESSOS,  PREVI ESCLARIMENT DE LA SITUACIÓ COMPTABLE.

-         Ajudes, subvencions, convenis, amb totes les administracions, empreses, promotors, etc., per a acabar amb la dependència econòmica del visat.
-         Aclariment i TRANSPARÈNCIA ABSOLUTA de la realitat econòmica comptable del CTAA.
-         Cal reformular l'organització del col·legi econòmicament i estatuàriament (nous estatuts i definició de drets i deures dels col·legiats)
-         Abordar les indeterminacions sobre la titularitat del nostre PATRIMONI de CIF únic.

5                    FORMACIÓ ASSEQUIBLE. CURSOS A COSTO Y RECONEGUTS AMB CRÉDITS PER LES TITULACIONS.

-         La formació és un fi essencial del col·legi. Cal minimitzar el preu dels cursos i fer-los assequibles precisament als que no tenen ingressos.
-         El col·legi no pot continuar sent una gran acadèmia privada que usa les instal·lacions de tots per a prestar un servici amb ànim de lucre per a uns pocs.
-         COST significa que el preu hora/alumne és  inversament proporcional al núm. d'estos.
              
6                    DEFENSA ABSOLUTA DE LA PROFESSIÓ.

-         Restaurar la dignitat de la professió, l'autoestima com a col·lectiu format tècnica i humanísticament. RECUPERAR els fins bàsics, hui perduts, de l'estatut col·legial.
-         Les nostres competències i atribucions estan en joc amb una NOVA LLEI que ens ve.
-         Cal millorar la nostra formació empresarial per a augmentar la nostra competitivitat.
-         Hem de treballar amb les universitats per a la formació extracurricular i per ESPECIALITATS, per a ser pioners, en coordinació amb la resta de col·legis del país.

7                    TRANSPARÈNCIA I ACCESSIBILITAT EN QUALSEVOL TRAMITACIÓ.

-         El principi de TRANSPARÈNCIA modèlica ha d'acompanyar a qualsevol gestió.
-         Enfront de les administracions, el col·legi ha de vetlar per la transparència en els concursos i contractacions públiques, i Exigir el compliment de la legislació vigent.
-         Predicar amb l'exemple és un missatge per a la societat: Les dades econòmiques del col·legi han de ser públics per a tots els col·legiats en qualsevol moment.
-         Les bosses de treball, comissions de participació dins del col·legi, el funcionament de qualsevol llista com la de pèrits, etc. han de ser transparents i accessibles a tots els companys.
-         Igualment els processos de participació en l'elaboració normativa que afecte nostres camps d'activitat.
-         Llistes de correu: Qualsevol company ha de tindre ACCÉS a la resta de companys per a poder dirigir-nos els uns als altres, o a tots els altres amb “cartes obertes”.

8                    LES NOSTRES ENTITATS AMB NOSALTRES, EN COMPTE DE CONTRA NOSALTRES.

-         HNA, ASEMAS, LA CAIXA D' ARQUITECTES, EL CSCAE... són entitats creades per i per als arquitectes, però pareixen haver-ho perdut de vista.
-         No podem continuar afrontant el mateix cost d'ASEMAS sense activitat. El model de quotes i pagament per obra no se sosté, enfront del pagament únic per obra que necessitem.
-         Tampoc podem reduir la quota trimestral perquè la cobertura per a cada obra baixaria de colp, sense importar tant o poc que hàgem pagat per DRO.
-         Els fons acumulats en la HNA abaixen cada trimestre i les pensions són ridícules.
-         El CSCAE ha de defendre els nostres interessos millor del que ho ha vingut fent.

9                    COMPROMÍS I OBERTURA DEL EL COL·LEGI A LA SOCIETAT.

-         No podem seguir indiferents enfront dels problemes socials relacionats amb el patrimoni arquitectònic, el paisatge urbà i rural, la qualitat de vida del nostre entorn, la integració urbana de les edificacions i urbanitzacions, les polítiques urbanístiques i la Falta de sostenibilitat. Implicar-se també és part de la CULTURA.
-         Hem d'intervindre en els debats socials i posicionar-nos defenent els valors que ha de tindre la nostra professió i als que ens devem, als ciutadans i la càlida de vida de les ciutats, En una verdadera labor CULTURAL.
-         Hem d'anar més enllà i contribuir com a col·lectiu a solucionar el model politic i social actual, que és on està la veritable crisi. Comencem com a exemple que s'ha de seguir.
-         Hem d'acabar amb l'endogàmia col·legial: exposicions, conferències, visites, etc. han de realitzar-se fora de l'àmbit del col·legi: Activitats itinerants, organitzades en espais públics (biblioteques, cases de cultura,...) que promoguen la arquitectura.
-         DIVULGAR d'una manera lúdica l'arquitectura i reactivar la figura social de l'arquitecte com a professional necessari per a promocionar els distints servicis que podem oferir a la societat, I així poder acabar amb l'aïllament i la incomprensió del nostre treball i la nostra professió.

10                ELS JÓVENS ARQUITECTES COM A MOTOR DE CANVI.

-         Els arquitectes Jóvens i els recent col·legiats S'enfronten a un nou paradigma professional que poc té a veure amb el que era la professió fins fa poc.
-         La seua participació és indispensable y seran els principals beneficiaris del resultat.
-         Ajudem-nos a impulsar bosses de treball transparents, a vetlar per la neteja dels concursos i establir col·laboracions d'igual a igual amb arquitectes experimentats.

NECESSITEM LES VOSTRES IDEES. SEGUR QUE TENIU QUELCOM QUE AFEGIR I ENS AGRADARIA QUE ESTA  DECLARACIÓ D'INTENCIONS FORA CREIXENT  I  MILLORANT AMB LES VOSTRES APORTACIONS